
| Ders Kodu | : CUL252 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrenciye; mutfak kültürünün kökenlerinden yola çıkarak insanlık tarihi içinde mutfak kültürlerinin oluşum ve gelişimini incelemek ve farklı kültürlerin mutfaklarını tanımak amaçlanmaktadır.
Yeme-içme kültürü, Anadolu mutfak kültürünün kökenleri, dünya mutfakları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
| Öğr. Gör. Aytekin KALKAN |
| 1. | 1. Ülkemiz mutfağı ile dünya mutfakları arasında karşılaştırma yapabilmektir. |
| 2. | Mutfak ile kültür arasındaki ilişkiyi açıklayabilmektir. |
| 3. | Anadolu’da kurulan farklı uygarlıkların mutfakları ile karşılaştırmalar yapmak, aralarındaki ilişkiyi kavramak birbirlerine olan etkisini anlamaktır. |
| 4. | Anadolu mutfak kültürünün tarihi gelişimini kavramak |
| 5. | Göç gibi sosyal olayların yemek kültürüne etkileri |
| 1. | 1. Tapper, R. (2003) Ortadoğu Mutfak Kültürleri, Tarih Vakfı Yayınları |
| 2. | 2. Gürsoy, D. ( Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz, Oğlak Yayıncılık, İstanbul. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||