Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek İçecek Servisi
Ders Kodu: AŞL104
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Hizmet sektöründe ikram ve servisin, anlam ve önemini kavratabilme.Temel servis tekniklerini ve serviste kullanılan malzemelerini öğretme.El becerisi kazandırma.Mönü kavramı ve mönü çeşitleri ile mönü dizaynı, içeriği ve Mönü-İçecek ilişkisini kavrayabilme.İçecekleri tanıtma ve servis usullerini anlatma. Davetler ile ilgili detay bilgi sunma.

Özet İçerik

Temel Servis bilgisi, Mönü, Servis Usulleri, Müşteri masasında servis

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Erhan COŞKUN
Öğrenme Çıktıları
1.Yiyecek içecek işletme türleri hakkında bilgi sahibi olur
2.Servis departmanındaki iş akışını ve görevleri öğrenir
3.Servis departmanında kullanılan malzemeleri tanır
4.Servis türlerini bilir ve uygular
5.Kuver açmayı bilir
6.Misafiri karşılama ve uğurlama basamaklarını bilir ve uygular
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Yiyecek ve İçecek Servisi – Alptekin Sökmen
2.Servis Tekniği ve Yönetimi – Yaşar Yılmaz
3.Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi – Nilüfer Koçak
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik & Uygulama
Ağırlama ve yiyecek endüstrisi
2. Hafta - Teorik & Uygulama
Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması
3. Hafta - Teorik & Uygulama
Yiyecek İçecek bölümü ve önemi
4. Hafta - Teorik & Uygulama
Yiyecek içecek bölümü organizasyon yapısı
5. Hafta - Teorik & Uygulama
Servis departmanı iş tanımları ve iş gerekleri
6. Hafta - Teorik & Uygulama
Servis personelinde bulunması gereken özellikler ve genel nitelikler
7. Hafta - Teorik & Uygulama
servis departmanı ile diğer departmanlar arasındaki ilişkiler
8. Hafta - Teorik & Uygulama
Servis departmanında kullanılan malzemeler (Ara Sınav)
9. Hafta - Teorik & Uygulama
Servis Türleri
10. Hafta - Teorik & Uygulama
Servise ön hazırlık
11. Hafta - Teorik & Uygulama
Menü
12. Hafta - Teorik & Uygulama
Kuver açma
13. Hafta - Teorik & Uygulama
Kuver açma
14. Hafta - Teorik & Uygulama
Misafirin karşılanması, sipariş alma, hesabın takdimi
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141356
Uygulamalı Ders140114
Ödev1516
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)98
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi