
| Ders Kodu | : TGT122 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Öğrencileri yetersiz ve dengesiz beslenmenin sağlık üzerine olumsuz etkisi, besinler, besin grupları, sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri konularında bilgilendirmek, sağlıklı ve dengeli menü planlama konusunda beceri kazandırmaktır.
Beslenme ile ilgili kavramalar, Sağlık ve Beslenme ,Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri ,Karbonhidratlar ,Proteinler ,Yağlar Vitaminler ,Su ve Mineraller ,Obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları .
| Öğr. Gör. Halise ÇİNAR |
| 1. | Yetersiz ve dengesiz beslenmenin sağlık üzerine olumsuz etkilerini açıklayabilecektir. |
| 2. | Besinler, besin grupları, besin gruplarının sağlıkla ilişkisini kavrar. |
| 3. | Sağlıklı ve dengeli bir menü planlayabilecekler |
| 4. | Hastalıklarda nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilecekler. |
| 5. | Yeterli ve dengeli beslenebilmek için bir günde hangi besin grubundan ne kadar tüketilmesi gerektiğini bilir. |
| 1. | Beslenme, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi |
| 2. | Beslenme İlkeleri, Prof. Dr. Mustafa Tayar, Yrd. Doç. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, H. Elif Özkeleş, Seçkin Yayıncılık |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | ||||||||||