Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Mantar İşletmelerinde Hijyen
Ders Kodu: MAN202
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Öğrencilerin zorunlu stajlarını Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu öğrenci staj yönergesindeki kurallara göre belirtilen sürede (30 iş günü) ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Mantar işletmelerinde hijyenin önemini kavrayabilme, işletmede hijyenik ortamlarda üretim yapılmasını sağlayabilme ve hijyenin insan sağlığındaki önemini anlayabilme amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Hijyen; tanımı, kuralları, sanitasyon eğitimi, gıdalarda bulunan mikroorganizmalar, önemleri ve bunların gelişimi, işyerlerinin hijyeni, hijyen sağlama şekil ve yöntemleri, temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyon; tanımı ve kullanım alanları, hijyen sağlamada kullanılan kimyasalların tanımı ve kullanım alanları, mantar işletmelerinde hijyenin önemi ve uygulama alanları, yöntemleri, dezenfektan kullanımı, mantar işletmelerinde kimyasalların kullanım esasları, pestisit depolanması ve taşınması, pestisit yönetmeliği

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri