Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Türk Mutfak Kültürü
Ders Kodu: AŞL106
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 1
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Türk mutfak kültürünü araştırarak bu mutfağın yemeklerinin hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Türk mutfağının tarihsel gelişimini incelemek Türk mutfağının yemek kültürünü araştırmak Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini araştırmak

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri