Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Program Çıktıları
1.Genel turizm ve yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar.
2.Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlarını, işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir.
3.Yiyecek içecek ve ikram hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısını ve işleyişini bilir ve uyum sağlar.
4.Bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve kullanır.
5.İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar, ast üst ilişkilerini bilir ve buna uygun olarak çalışır.
6.Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda hijyeni, mutfak hizmetleri yönetimi, yiyecek-içecek servisi hizmetleri uygulamalarını bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır.
7.Ziyafet ve toplu yiyecek içecek organizasyonlarının prosedürlerini bilir ve bu organizasyonlarda ekip elemanı olarak görev alır.
8.Satın alma, maliyet muhasebesi, pazarlama, kongre ve fuar organizasyonlarında ekip elemanı olarak takım çalışmasına katılır.
9.Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini, teorik ve uygulama bilgisini sektörde kullanır.
10.Yiyecek içecek sektöründe Türk ve Dünya Mutfakları ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri çalışma hayatında uygular.
11.Bar bilgisi, temel pastacılık ve temel pişirme teknikleri derslerindeki uygulamaları yiyecek içecek sektöründe bilir ve kullanır.
12.Gastronomi tarihi ve Türkiye Turizm coğrafyası hakkında bilgi sahibidir.
13.Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu