
| Ders Kodu | : AŞL203 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Pastacılığın temelini oluşturan bu derste, pastacılık terminolojisi, ölçümler ve birimler ile ana malzemelerin ne işe yaradıkları ve pastacılık alanında nasıl kullanıldıkları öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Pastacılığın temelini oluşturan bu derste, pastacılık terminolojisi, ölçümler ve birimler ile ana malzemelerin ne işe yaradıkları ve pastacılık alanında nasıl kullanıldıkları öğretilmektedir.
| Öğr. Gör. Meliha Yaren BERKTAŞ |
| Dr. Öğr. Üyesi Ahu SEZGİN |
| 1. | Pastacılık tarihini, pastane ekipmanlarını ve malzemeleri öğrenir. |
| 2. | Hamur çeşitlerini öğrenir. |
| 3. | Sos ve krema çeşitlerini öğrenir. |
| 4. | Temel pasta yapımını öğrenir. |
| 5. | Sütlü ve şerbetli tatlıları öğrenir. |
| 1. | Ders kitabı, yardımcı kitaplar, süreli yayınlar |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 98 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||