
| Ders Kodu | : İKM203 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hazırlama yeterliğini kazanabilecektir.
Gastronomi Kavramı ve Tarihi, Menü Kavramı ve Tarihsel Gelişimi, Menü Çeşitleri, Menü Planlama Kavramı, Reçete Oluşturma, Menüde Maliyet ve Fiyat
| Dr. Öğr. Üyesi Erhan COŞKUN |
| 1. | Gastronomi ve Menü ile ilgili temel bilgileri edinmek |
| 2. | Menü Planlamayı öğrenmek |
| 3. | Menü çeşitlerini öğrenmek |
| 4. | Menüde maliyet ve fiyatlamayı anlamak |
| 5. | Reçete oluşturma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak |
| 1. | Menü yönetimi ve menü planlama – Hüseyin Altınel |
| 2. | Yiyecek İçecek Hizmetleri - Prof. Dr. Mehmet Sarıışık |
| 3. | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi - Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Sanalan Bilici - Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-2 | |||||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||