
| Ders Kodu | : İKM210 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu derste şarap, tarihçesi, üzüm, bağcılık ve şarap üretimi ile ilgili temel bilgiler verilmektedir. Dünyadaki önemli şarap üretim bölgeleri ve yöresel şarapların tanıtılması hedeflenmektedir. Farklı şarap türlerinin anlatılması, yemek ve şarap uyumu, eşleştirmesinin öğretilmesi hedeflenmektedir..
Şarap hakkında temel bilgiler, Üzüm çeşitleri, Şarap üretim bölgeleri, Şarap yemek uyumu