Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Şarap Bilimi
Ders Kodu: İKM210
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu derste şarap, tarihçesi, üzüm, bağcılık ve şarap üretimi ile ilgili temel bilgiler verilmektedir. Dünyadaki önemli şarap üretim bölgeleri ve yöresel şarapların tanıtılması hedeflenmektedir. Farklı şarap türlerinin anlatılması, yemek ve şarap uyumu, eşleştirmesinin öğretilmesi hedeflenmektedir..

Özet İçerik

Şarap hakkında temel bilgiler, Üzüm çeşitleri, Şarap üretim bölgeleri, Şarap yemek uyumu

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri