Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mekan Tasarımı
Ders Kodu: İKM212
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Yiyecek içecek işletmelerinde uygun yeme ortamının oluşturulmasının öğrenilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Mekan ve turistik mekan kavramı, mekan türleri, yeme ortamının etkileri, yiyecek içecek mekan başarılı ve başarısız mekan örnekleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Betül YEŞİLTEPE ERKAYIRAN
Öğrenme Çıktıları
1.Tasarım ve tasarlama arasındaki ilişkiyi açıklayabilmek
2.Mekân türlerini ve mekânı oluşturan nesnel özellikleri açıklayabilecek bilgi ve becerilere sahip olmak
3.Yiyecek içecek işletmelerindeki mekanlarla ilgili düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak
4.Mekan ve pazarlama kavramı arasındaki ilişkiyi kavramak
5.Yiyecek içecek işletmelerinde mekan tasarımı hakkında bilgi sahibi olmak
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Ders kitapları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Mekan kavramı ve mekanı oluşturan temel unsurlar
2. Hafta - Teorik
Mekan kavramı ve mekanı oluşturan temel unsurlar
3. Hafta - Teorik
Turizm ve mekan ilişkisi
4. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde iç mekan olgusu
5. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde iç mekan olgusu
6. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde iç mekan olgusu
7. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde başarılı ve başarısız iç mekan tasarımları
8. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde iç mekan tasarım örnekleri (Arasınav)
9. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde dış mekan olgusu ve çevre ilişkisi
10. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde dış mekan olgusu ve çevre ilişkisi
11. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde başarılı ve başarısız dış mekan tasarımları
12. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde mekan pazarlaması
13. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde konsept mekan oluşturma
14. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde konsept mekan örnekleri
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141356
Ara Sınav19110
Dönem Sonu Sınavı19110
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)76
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
PÇ-13
OÇ-1
5
5
5
5
5
OÇ-2
5
5
5
5
5
OÇ-3
5
5
5
5
5
OÇ-4
5
5
5
5
5
OÇ-5
5
5
5
5
5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026