
| Ders Kodu | : İKM212 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yiyecek içecek işletmelerinde uygun yeme ortamının oluşturulmasının öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Mekan ve turistik mekan kavramı, mekan türleri, yeme ortamının etkileri, yiyecek içecek mekan başarılı ve başarısız mekan örnekleri
| Öğr. Gör. Betül YEŞİLTEPE ERKAYIRAN |
| 1. | Tasarım ve tasarlama arasındaki ilişkiyi açıklayabilmek |
| 2. | Mekân türlerini ve mekânı oluşturan nesnel özellikleri açıklayabilecek bilgi ve becerilere sahip olmak |
| 3. | Yiyecek içecek işletmelerindeki mekanlarla ilgili düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak |
| 4. | Mekan ve pazarlama kavramı arasındaki ilişkiyi kavramak |
| 5. | Yiyecek içecek işletmelerinde mekan tasarımı hakkında bilgi sahibi olmak |
| 1. | Ders kitapları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||