Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gastronomi Rehberliği
Ders Kodu: AŞL001
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Türkiye’de yer alan coğrafi bölgelerin gastronomik arz kaynaklarının, mevcut ve geliştirilebilecek gastronomi rotalarının ve gastronomi etkinliklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Günümüzde insanlar sürekli bulundukları, yaşadıkları yerden dünyanın herhangi bir yerine gastronomi temelli hazırlanan tur programlarına dahil olmaktadır. Bu gelişmeye paralel olarak ders kapsamında gastronomi kavramına ve gastronomi turizmine, gastronomi rehberliğine yer verilerek temel kavramlar ele alınmıştır. Akdeniz Bölgesi’ne;, Doğu Anadolu Bölgesi’ne, Ege Bölgesi’ne, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, İç Anadolu Bölgesi’ne, Karadeniz Bölgesi’ne ve Marmara Bölgesi’ne değinilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri