
| Ders Kodu | : İKM101 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Öğrenci bu ders ile servis kapanış işlemleri, rezervasyon sistemi oluşturma servis öncesi işlemler kasa işlemleri salon yerleşimi modüllerini alacaktır.
Mönü, Servis Usulleri, Konuk Rezervasyonları, Ziyafet organizasyonu, Yiyecek İçecek Maliyetleri
| Dr. Öğr. Üyesi Erhan COŞKUN |
| 1. | Yiyecek içecek işletmeleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Yiyecek içecek işletmelerinin iş akışı ve servis personeli hakkında bilgi sahibi olmak |
| 3. | Yiyecek içecek servisinde kullanılan malzemeleri öğrenmek |
| 4. | Serviste ön hazırlığı ve kuver açmayı anlamak |
| 5. | Servis türlerini ve yiyecek içecek servisi yapmayı öğrenmek |
| 1. | 1. Yiyecek ve İçecek Servisi – Alptekin Sökmen |
| 2. | 2. Servis Tekniği ve Yönetimi – Yaşar Yılmaz |
| 3. | 3. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi – Nilüfer Koçak |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 98 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||