| 1. | Genel turizm ve yiyecek içecek sektörü ile ilgili temel kavramları tanımlar. |
| 2. | Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlarını, işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. |
| 3. | Yiyecek içecek ve ikram hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısını ve işleyişini bilir ve uyum sağlar. |
| 4. | Bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve kullanır. |
| 5. | İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar, ast üst ilişkilerini bilir ve buna uygun olarak çalışır. |
| 6. | Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan menü planlama, gıda hijyeni, mutfak hizmetleri yönetimi, yiyecek-içecek servisi hizmetleri uygulamalarını bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır. |
| 7. | Ziyafet ve toplu yiyecek içecek organizasyonlarının prosedürlerini bilir ve bu organizasyonlarda ekip elemanı olarak görev alır. |
| 8. | Satın alma, maliyet muhasebesi, pazarlama, kongre ve fuar organizasyonlarında ekip elemanı olarak takım çalışmasına katılır. |
| 9. | Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini, teorik ve uygulama bilgisini sektörde kullanır. |
| 10. | Yiyecek içecek sektöründe Türk ve Dünya Mutfakları ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri çalışma hayatında uygular. |
| 11. | Bar bilgisi, temel pastacılık ve temel pişirme teknikleri derslerindeki uygulamaları yiyecek içecek sektöründe bilir ve kullanır. |
| 12. | Gastronomi tarihi ve Türkiye Turizm coğrafyası hakkında bilgi sahibidir. |
| 13. | Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir |