Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Toplu Tüketim Yerleri ve Gıda Güvenliği
Ders Kodu: ADY111
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu dersin sonunda öğrencinin; Afet sonrası uzun dönem barınma yapılan alanlarda gıda güvenliğinin öneminin kavranması, Toplu tüketim alanlarında gıda güvenliğini etkileyen faktörlerin ve alınacak önlemlerin öğrenilmesi, Toplu tüketim alanlarında gerçekten gıda güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının gözlemleyebilme becerisi kazanması hedeflenir.

Özet İçerik

Toplu tüketim alanlarında; Genel hijyen kuralları, Gıda maddelerinin kullanımı, Gıda maddelerinin kabulü, taşınması, depolanması, Gıda maddelerinin hazırlanması işlenmesi, Özel ürün gruplarının kullanımı, Kontrol noktalarının izlenmesi ve sistemin değerlendirilmesi, Doğrulama işlemlerinin öneminin vurgulanması

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri