
| Ders Kodu | : ADY111 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin sonunda öğrencinin; Afet sonrası uzun dönem barınma yapılan alanlarda gıda güvenliğinin öneminin kavranması, Toplu tüketim alanlarında gıda güvenliğini etkileyen faktörlerin ve alınacak önlemlerin öğrenilmesi, Toplu tüketim alanlarında gerçekten gıda güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının gözlemleyebilme becerisi kazanması hedeflenir.
Toplu tüketim alanlarında; Genel hijyen kuralları, Gıda maddelerinin kullanımı, Gıda maddelerinin kabulü, taşınması, depolanması, Gıda maddelerinin hazırlanması işlenmesi, Özel ürün gruplarının kullanımı, Kontrol noktalarının izlenmesi ve sistemin değerlendirilmesi, Doğrulama işlemlerinin öneminin vurgulanması