
| Ders Kodu | : TUİ312 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yiyecek içecek endüstrisinin yapısının kavranmasını sağlamak ve yiyecek içecek işletmelerini yönetebilmek için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırarak turizm endüstrisinin gereksinim duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır
Dersin amacına uygun olarak, yiyecek içecek işletmeleri yönetiminde gerekli olan, yönetim, organizasyon yapısı, mutfak yönetimi, servis teknikleri, hijyen gereklilikleri, satın alma ve finansal analizler konusunda bilgi vermektir.