
| Ders Kodu | : TUİ203 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Konaklama işletmeleri içinde veya bağımsız olarak kurulan yiyecek ve içecek işletmelerinde işletme içinde yiyecek ve içeceği belirli kurallara bağlı kalarak ve uygun malzemelerle sunma işine denilen yiyecek ve içecek servisi hakkında teorik ve uygulamalı olarak verilen bilgilerle öğrencilerin bilişsel hedeflere ulaşması ve daha donanımlı olmalarını sağlamaktır.
Konaklama işletmeleri içinde veya bağımsız olarak kurulan yiyecek ve içecek işletmelerinde işletme içinde yiyecek ve içeceği belirli kurallara bağlı kalarak ve uygun malzemelerle sunma işine denilen yiyecek ve içecek servisi hakkında teorik ve uygulamalı olarak verilen bilgi vermektir
| Dr. Öğr. Üyesi Erdem BAYDENİZ |
| 1. | Yiyecek içecek endüstrisini tanır. |
| 2. | Yiyecek içecek endüstrisinde yönetim ve organizasyon yapısını kavrar. |
| 3. | Yiyecek içecek servisinin değişik türlerini görür. |
| 4. | Taşıma ve temek servis tekniklerini bilir. |
| 5. | Sektördeki öncü kuruluşları tanır. |
| 1. | Yiyecek İçecek Yönetimi (Kurtıuluş Karamustafa) - Detay Yayıncılık |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 2 | 6 | 0 | 12 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 74 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-3 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-5 | 5 | ||||||||||||||