
| Ders Kodu | : FE101 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Mühendislik yaklaşımı hakkında genel bilgi vermek, gıda mühendisliği kapsamındaki uygulama alanlarını tanıtmak ve etik, mühendislik etiği hakkında bilgilendirmek
Mühendislik tarihi ve mühendislik mesleğinin tanıtımı, gıda mühendisliğinin tanıtımı, gıda bileşenleri ve bu bileşenlerin teknolojik önemi, gıda teknolojisine giriş, gıda bozulması ve muhafazası, gıda güvenliği ve kalite kontrolü, gıda mühendisliğindeki temel işlemler, etik ve mühendislik etiği.
| Dr. Öğr. Üyesi Edibe Seda ERTEN |
| 1. | Gıda mühendisliği ve uygulama alanları hakkında genel bilgiye sahip olmak |
| 2. | Gıda mühendisliğinde Biyoloji ve Kimya bilimlerin önemini kavramak |
| 3. | Gıda işleme ve teknolojilerinin önemini kavramak |
| 4. | Mühendislikte etik kavramını ve önemini kavramak |
| 5. | Etik sorumluluk hakkında bilgi sahibi olmak |
| 1. | Singh, R. P., & Heldman, D. R. (2001). Introduction to food engineering. Gulf Professional Publishing. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 1 | 3 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 | 2 | 3 | ||||
OÇ-2 | 3 | 2 | 2 | ||||||||
OÇ-3 | 3 | 1 | 1 | 2 | |||||||
OÇ-4 | 3 | 5 | |||||||||
OÇ-5 | 3 | 5 | |||||||||