
| Ders Kodu | : FE304 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 4 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu dersin amacı gıda sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan ısı ve/veya kütle transferi mekanizmasını içeren, karıştırma, buharlaştırma, katı-sıvı ekstraksiyonu, rutubetlendirme, kurutma, dondurma gibi işlemlerin prensipleri ve hesaplama yöntemlerinin öğretilmesidir.
Gıda sektöründe kullanılan temizleme, sınıflandırma, karıştırma, boyut küçültme, katı-sıvı ekstraksiyonu ve uygulamaları, buharlaşma ve evaporatörler, rutubetlendirme ve rutubet giderme, kurutma yöntemleri ve kurutucular, dondurma işlemi