Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
Ders Kodu: FE304
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 4
Uyg.: 0
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Bu dersin amacı gıda sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan ısı ve/veya kütle transferi mekanizmasını içeren, karıştırma, buharlaştırma, katı-sıvı ekstraksiyonu, rutubetlendirme, kurutma, dondurma gibi işlemlerin prensipleri ve hesaplama yöntemlerinin öğretilmesidir.

Özet İçerik

Gıda sektöründe kullanılan temizleme, sınıflandırma, karıştırma, boyut küçültme, katı-sıvı ekstraksiyonu ve uygulamaları, buharlaşma ve evaporatörler, rutubetlendirme ve rutubet giderme, kurutma yöntemleri ve kurutucular, dondurma işlemi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri