
| Ders Kodu | : FE400 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 0 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu dersin amacı, öğrencilerin gıda mühendisliğine dair konularda yeterli bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Önceki derslerde edinilen bilgi ve beceriler kullanılarak, mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları / kısıtları içeren karmaşık bir sistemin, sürecin, cihazın veya ürünün tasarlanmasıyla mühendislik uygulamasına hazır hale getirilmesi.
| Dr. Öğr. Üyesi Özgün GÜZDEMİR |
| 1. | İlgili konuda problemi tanımlar, çalışma programı hazırlar, teorik bilgi alt yapısını hazırlar, literatür taraması yapar. |
| 2. | Kendi özgün yaklaşımı ile konuyu analiz eder ve çözüm yaklaşımları sunar. |
| 3. | Verileri analiz eder, çözümler ve elde ettiği sonuçları literatürle karşılaştırır, değerlendirir. |
| 4. | Sonuçların, başlangıç amaç ve hedeflere uygunluğunu analiz eder ve yeni öneriler sunar. |
| 5. | Tüm süreçleri yazılı ve sözlü raporlar. |
| 1. | Konu ile ilgili literatür |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %100 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Uygulamalı Ders | 14 | 6 | 2 | 112 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 0 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 122 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | ||||||||