
| Ders Kodu | : FE421 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Öğrencileri gıda katkı maddeleri ve bunların fonksiyonları, yönetmelikleri, güvenliği ve analizi konusunda bilgilendirmek
Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılması, kaynakları, kimyasal yapıları, kullanımı, dozajı ve uygulamaları ve ilgili mevzuatlar
| Dr. Öğr. Üyesi Edibe Seda ERTEN |
| 1. | Gıda etiketinde yer alan gıda katkı maddelerinin işlevlerini kavrayabilmek |
| 2. | Bir gıda ürünü için alternatif gıda katkı maddelerini ve içeriklerini tartışmak |
| 3. | Gıda katkı maddelerini gruplandırabilmek ve yasal statüsünü belirlemek |
| 4. | Gıda katkı maddelerinin gıda ürünlerine katkılarını ve sınırlamalarını tartışmak |
| 5. | Gıda katkı maddelerinin güvenliğini değerlendirmek ve onaylamak için kullanılan yöntemleri tartışabilmek |
| 1. | Branen, Davidson, Salminen, and Thorngate. 2002. Food Additives, Marcel Dekker, Inc. ISBN: 0-8247-9343-9 |
| 2. | FAOLEX Database. http://www.fao.org/faolex/results/details/en/c/LEX-FAOC172164 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %40 |
| Derse Katılım (Performans) | 1 | %5 |
| Ödev | 1 | %25 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Bireysel Çalışma | 2 | 0 | 15 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 1 | 3 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | |||||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-3 | |||||||||||
OÇ-4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||
OÇ-5 | 2 | 4 | |||||||||