Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Endüstrisinde Atık ve Yan Ürünler
Ders Kodu: FE427
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Dersin amacı gıda proseslerinde yan ürünlerin oluşumunu, uzaklaştırma yöntemlerini, atık yönetiminde karşılaşılan problemleri tanıtmaktır.

Özet İçerik

Giriş, atık dönüşümünün temelleri, bitkisel gıda işlemle yan ürünleri, hayvansal gıda işleme yan ürünleri, çevresel kaygılar ve sürdürülebilir gelişme.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri