
| Ders Kodu | : FE437 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı şeker, şekerleme, çikolata, çay, kahve, baharat, cips ve çerez teknolojileri konularında genel bilgi kazandırılmasını sağlamaktır.
Şeker teknolojisi, glikoz şurubu, kakao ve çikolata, şekerleme, çay, kahve, baharat, cips ve çerez üretim teknolojileri ve bu gıdalara ilişkin kalite kriterleri anlatılacaktır.
| Dr. Öğr. Üyesi Aslı ZUNGUR BASTIOĞLU |
| Dr. Öğr. Üyesi Edibe Seda ERTEN |
| Prof. Dr. Hilal ŞAHİN NADEEM |
| 1. | Gıda teknolojisinin ana dalları dışında kalan özel ürünlerin işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Özel ürünlere ait kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 3. | Gıda teknolojisindeki yenilikleri takip edebilmek |
| 4. | Üretim teknolojilerini temel mühendislik bilgisiyle birleştirebilmek |
| 5. | Tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılmasını sağlamak |
| 1. | Potter, N.N. anda Hotchkiss, J.H. Food Science, Chapman&Hall, England, 1995 |
| 2. | Altan, A: Özel gıdalar teknolojisi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, no.101, Adana, 1992 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 18 | 1 | 19 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | ||||||||||
OÇ-2 | 3 | ||||||||||
OÇ-3 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 3 | 2 | |||||||||
OÇ-5 | 4 | ||||||||||