
| Ders Kodu | : FE412 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Dersin amacı, geleneksel yöntemlerle üretilen ve sıkça tüketilen gıda ürünlerinin üretim teknikleri ve ürün özellikleri ile ilgili temel bilgileri öğrencilere kazandırmaktır.
Geleneksel et, süt, meyve-sebze, tahıl, fermente, yağ ve yağlı ürünlerin üretim teknikleri; bu ürünlerle ilgili yasal düzenlemeler; coğrafi işaret ve coğrafi işaretli ürünler; geleneksel gıdalarda yenilikçi yaklaşımlar