Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Geleneksel Gıdalar
Ders Kodu: FE412
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Dersin amacı, geleneksel yöntemlerle üretilen ve sıkça tüketilen gıda ürünlerinin üretim teknikleri ve ürün özellikleri ile ilgili temel bilgileri öğrencilere kazandırmaktır.

Özet İçerik

Geleneksel et, süt, meyve-sebze, tahıl, fermente, yağ ve yağlı ürünlerin üretim teknikleri; bu ürünlerle ilgili yasal düzenlemeler; coğrafi işaret ve coğrafi işaretli ürünler; geleneksel gıdalarda yenilikçi yaklaşımlar

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri