
| Ders Kodu | : FE307 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Hububatların fiziksel yapısı, kimyasal bileşimi ve teknolojik özelliklerine göre uygulanacak teknolojilerin temel ilkelerini öğretmek.
Hububatların tanıtımı, hububat kalite kriterleri, hububatın depolanması, hububatların bileşimi, hububatların öğütülmesi, hamur kimyası ve reolojisi, ekmek üretim teknolojisi, makarna üretim teknolojisi, bisküvi üretim teknolojisi, kahvaltılık tahıl üretim teknolojisi, özel tahıl ürünleri (bulgur ve tarhana), hububat ürünlerinde kalite analizleri.
| Prof. Dr. Hilal ŞAHİN NADEEM |
| 1. | Hububatlar ve anatomik yapıları, kalite özellikleri ve sınıflandırma hakkında bilgi sahibi olma |
| 2. | Hububatların depolanma koşulları ve teknikleri hakkında bilgi sahibi olma |
| 3. | Hububatların öğütme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma |
| 4. | Hububat ürünlerinin üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma |
| 5. | Hububat ürünlerinin kalite analizleri hakkında bilgi sahibi olma |
| 6. | Hububatlarda temel kalite analizlerinin gerçekleştirilmesi, analiz sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması hakkında bilgi sahibi olma |
| 1. | Hoseney,. R.C. 1990. Principles of Cereal Science and Technology. American Association of Cereal Chemists. St. Paul Minnesota, USA. |
| 2. | Sergio O. Serna-Saldivar (2010), Cereal Grains Properties, Processing, and Nutritional Attributes, CRC Press, Tecnológico de Monterrey, Mexico. |
| 3. | Sergio O. Serna-Saldivar (2012), Cereal Grains Laboratory Reference and Procedures Manual, CRC Press, Tecnológico de Monterrey, Mexico. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %20 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %40 |
| Uygulama Sınavı | 1 | %40 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 6 | 1 | 1 | 12 |
| Uygulama Sınavı | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 1 | 9 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 103 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 3 | ||||||||||
OÇ-2 | 3 | ||||||||||
OÇ-3 | 4 | ||||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | |||||||||