Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Beslenme İlkeleri
Ders Kodu: FE212
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu dersin amacı, gıda mühendisliği öğrencilerine insan beslenmesinin temel ilkelerini öğretmek; besin öğelerinin sindirimi, emilimi ve metabolizmasını anlamalarını sağlamak; ayrıca sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturmaktır.

Özet İçerik

Ders, temel besin öğelerinin (karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su) fonksiyonları, kaynakları, sindirimi, emilimi ve metabolizmasını kapsar. Gıdaların besin değeri üzerinden insan sağlığına katkıları değerlendirilerek beslenme ile gıda mühendisliği arasındaki ilişki ortaya konur.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri