
| Ders Kodu | : FE323 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Ders kapsamında öğrencilerin gıda işleme makineleri ve teknolojisi ve çalışma prensipleri hakkında bilgi edinmesini sağlamak
Ders kapsamında; gıda endüstrisinde kullanılan ayırıcılar, karıştırıcılar, taşıyıcılar, filtreler, ısı değiştiriciler, evaporatörler, homojenizatörler, kurutucular, dondurucuların çalışma prensipleri ve özelliklerine yönelik temel bilgiler kapsamlı bir şekilde sunulacaktır.
| Dr. Öğr. Üyesi Ahmet GÖRGÜÇ |
| 1. | Gıda endüstrisinde kullanılan makinelerin çalışma prensiplerini incelemek |
| 2. | Üretilecek gıda ürününün özelliklerine göre seçilecek ekipman ve makineleri araştırmak |
| 3. | Gıda endüstrisinde kullanılan otomasyon tekniklerini araştırmak, yararlarını tartışmak ve uygulamak |
| 4. | Gıda işlem makinelerini işlev ve enerji tüketimi açısından analiz etmek |
| 5. | Gıda üretim düzeneklerinin hijyen yönünden uygunluğunu tartışmak ve karşılaştırmak |
| 1. | Saldamlı, İlbilge, and Engin Saldamlı. Gıda endüstrisi makineleri. Savaş yayınevi, 2004 |
| 2. | Brennan, James G., and Alistair S. Grandison, eds. Food processing handbook. John Wiley & Sons, 2012. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 4 | 2 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 6 | 2 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 6 | 2 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | ||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | |||||
OÇ-3 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | |||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | ||||
OÇ-5 | 1 | 3 | 3 | ||||||||