
| Ders Kodu | : FE322 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Ders kapsamında gıdaların muhafazasında temel ilkeler, muhafaza yöntemleri ile gıda muhafazasında yeni teknikler ele alınacaktır.
Ders kapsamında; gıda muhafazasına ilişkin temel ilkeler, bulaşma kaynakları, ısıl işlemlerle muhafaza yöntemleri, koruyucu kimyasal kullanımı, soğutma, dondurma ve ışınlama gibi fiziksel muhafaza teknikleri ile birlikte yeni ve alternatif muhafaza teknolojileri ele alınacaktır. Ayrıca, hayvansal ve bitkisel kökenli gıdaların muhafaza ve depolanmasına yönelik temel bilgiler kapsamlı bir şekilde sunulacaktır.