Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Muhafaza Teknikleri
Ders Kodu: FE322
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Ders kapsamında gıdaların muhafazasında temel ilkeler, muhafaza yöntemleri ile gıda muhafazasında yeni teknikler ele alınacaktır.

Özet İçerik

Ders kapsamında; gıda muhafazasına ilişkin temel ilkeler, bulaşma kaynakları, ısıl işlemlerle muhafaza yöntemleri, koruyucu kimyasal kullanımı, soğutma, dondurma ve ışınlama gibi fiziksel muhafaza teknikleri ile birlikte yeni ve alternatif muhafaza teknolojileri ele alınacaktır. Ayrıca, hayvansal ve bitkisel kökenli gıdaların muhafaza ve depolanmasına yönelik temel bilgiler kapsamlı bir şekilde sunulacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri