
| Ders Kodu | : BB311 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Ziraat Fakültesi 3.sınıf öğrencilerinin subtropik meyve türleri hakkında bilgilendirilmesi
Turunçgiller, incir, zeytin, Trabzon hurması, yenidünya, kivi ve nar hakkında bilgi vermek
| Prof. Dr. Zeynel DALKILIÇ |
| 1. | Subtropik meyve türleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Subtropik meyve türlerinin çoğaltım yöntemlerini öğrenmek |
| 3. | Subtropik meyve türleri ile bahçe kurulumu ve bakımı kabiliyetine sahip olmak |
| 4. | Subtropik meyve türlerinde yabancı otlar, zararlılar, hastalıklar, hasat sonrası fizyolojisi ve muhafazası hakkında bilgi sahibi olmak |
| 5. | Turunçgiller, incir, zeytin, Trabzon hurması, yenidünya, kivi, nar, çay, feijoa ve keçiboynuzu yetiştiriciliği konusunda bilgi edinmek |
| 1. | Davies, F. S., L.G.Albrigo. 2005. Turunçgiller. (Çev.: Z.Dalkılıç), Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları No:22, Aydın, 272 s. |
| 2. | Özen, M. 2007. İncir Yetiştiriciliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TAGEM Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Aydın, 145 s. |
| 3. | Mendilcioğlu, K. 1999. Subtropik İklim Meyveleri (Zeytin). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notları:12/6, Bornova, İzmir, 43 s. |
| 4. | Özçağıran,R., A. Ünal, E. Özeker, M. İsfendiyaroğlu. 2004. Ilıman İklim Meyve Türleri: Yumuşak Çekirdekli Meyveler, Cilt:2, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 200 s. |
| 5. | Tuzcu, Ö, B. Yıldırım. 2000. Trabzon Hurması (Diospyros kaki L.) ve Yetiştiriciliği. TÜBİTAK, TARP Yay. Adana, 24 s. |
| 6. | Özcan, M. 2005. Trabzon Hurması Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Bakanlar Matbaası, İstanbul, 77 s. |
| 7. | Demir, Ş. 1987. Yenidünya Yetiştiriciliği. T.C. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı, Narenciye Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Genel Yay. No:12, Teknik Yay:6, Antalya, 31 s. |
| 8. | Eriş,A., E. Barut. 2000. Ilıman İklim Meyveleri-I. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No:6, Bursa, 226 s. |
| 9. | Özgüven, A. I., C. Yılmaz. 2000. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Nar Yetiştiriciliği. TÜBİTAK, TARP, TÜBİTAK Matbaası, Ankara, 15 s. |
| 10. | Mendilcioğlu, K. 2000. Subtropik İklim Meyveleri (Çay & Muz). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notları:55/3, Bornova, İzmir, 27s. |
| 11. | Zihnioğlu, A. 1998. Bir Yeşilin Peşinde. TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları No: 68, Ankara, 218 s. |
| 12. | Cacioppo, O. 2020. Feijoa (Kaymak Ağacı) (Feijoa sellowiana) (Çev: Z. Dalkılıç). Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları No:84, Aydın, 66 s. |
| 13. | Gübbük, H., R. Balkıç. 2023. Keçiboynuzu yetiştiriciliği. İçinde: Minör Meyveler-II (Ed: M. Sülüşoğlu Durul, M. Polat). IKSAD Yayınları, Ankara, ss: 253-304. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 19 | 1 | 20 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 4 | 3 | |||||||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 4 | |||||||