
| Ders Kodu | : BB313 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Meyve ağaçlarının budanması ve budama prensipleri ve teknikleri konusundaki bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
Ders kapsamında; budamanın tanımı, amacı, zamanı ve çeşitleri, budamanın fizyolojik esasları, budamada dikkat edilecek hususlar, ağaçlara verilecek terbiye sistemleri, budama alet ve ekipmanları hakkında bilgiler verilir.
| Prof. Dr. Engin ERTAN |
| 1. | Budamanın tanımı, amaçları ve etkilerini kavrayabilir. |
| 2. | Budama zamanlarını öğrenebilir. |
| 3. | Meyve ağaçlarına uygulanan terbiye şekillerini pratiğe aktarabilir. |
| 4. | Budamada uygulanan teknik işlemleri öğrenebilir. |
| 5. | Değişik meyve türlerine uygulanan budama ve terbiye şekillerini öğrenebilir. |
| 6. | Ağaçların farklı yaş dönemlerinde uygulanan budama yöntemlerini öğrenir. |
| 7. | Budamanın fizyolojik esasları hakkında bilgi sahibi olur |
| 1. | Soylu, A,ve Türk, R. Budama Tekniği. Ders Notları. |
| 2. | Yılmaz, M. 1990. Meyve Ağaçlarında Budama.Çukurova Üniv. Basmevi, Adana, 130 s. |
| 3. | Soylu, A. 2011. Ilıman İklim Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama.Hasat Yayıncılık. İstanbul. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 6 | 1 | 7 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 1 | 9 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-6 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-7 | 3 | 3 | 3 | ||||||||