
| Ders Kodu | : ZT309 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Kanatlı hayvanların yetiştirilmesiyle ilgili üretim teknikleri, kanatlı hayvanların bakımı, yönetimi ve hastalıkları ve sağlıklarının korunması konularında temel bilgiye sahip olmaktır.
Tavuk Irkları, yapısal özellikleri, kuluçka bilgisi, yumurta tavuğu, etlik piliç ve damızlıkların yetiştirilmesi ve bakım ve yönetimi, kanatlı hayvanların ıslahı, hastalıkları ve sağlık koruma, diğer kanatlı türleri
| Prof. Dr. Mustafa AKŞİT |
| 1. | Kanatlı hayvan endüstrisinin tarımsal üretim içindeki önemini bilir. |
| 2. | Kanatlıların bakım ve yönetiminde kullanılan teknikleri bilir. |
| 3. | Kanatlı hayvanları yetiştirime becerisi kazanır. |
| 4. | Kanatlı hayvanları yetiştirilmesi ve konusunda karşılaşılan sorunları irdeleme ve çözüm bulma becerisi kazanır. |
| 5. | Kanatlı hayvan yetiştirme ile ilgili temel bilgilere sahip olur. |
| 1. | 1. Şenköylü, N., 1991. Modern tavuk üretimi. Tekirdağ. |
| 2. | 2. Türkoğlu, M. ve M. Sarıca, 2009. Tavukçuluk bilimi: yetiştirme, besleme, hastalıklar. Bey Ofset Matbaacılık, Ankara. |
| 3. | 3. North, M. O. and D. Bell, 1990. Commercial chicken production manual. Avi Book, New York. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 20 | 1 | 21 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 1 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 103 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | |||||||