
| Ders Kodu | : TB105 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Tarla bitkileri açısından Türkiye'de ve dünyada tarımsal üretim ve yeterlilik düzeyi tartışılacaktır. Konvansiyonel tarım ile organik tarım karşılaştırılacaktır. İyi atrım uygulamalarından bahsedilecektir. Böylece bu dersin sonunda öğrencilerimiz organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen ürünleri bununla birlikte iyi tarım uygulamalarıyla birleştirerek organik ürünlerin pazar yapısını ve fiyatlandırma stratejileri hakkında fikir yürütebilecek ve organik ürünlere yönelik tüketicilerin beklentileri, tercihleri ve davranışlarını yorumlayabileceklerdir.
Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarında agro-ekosistemdeki çeşitliliği, döngüleri geliştirebilecek tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan ve hayvan sağlığını koruyan, çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemleri içermektedir.