
| Ders Kodu | : ST316 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıda katkı ve yardımcı maddeleri ile ilgili temel tanım ve kavramlar ile süt teknolojisi alanında kullanımları hakkında, ayrıca yasal yönden gıdalarda katkı maddelerinin kullanım prosedürü konusunda bilgi sahibi olmak
Gıda katkı maddelerinin ve yardımcı maddelerin tanım ve sınıflandırılması. Bu konudaki yasal düzenlemeler. Süt ürünlerinde kullanılan gıda katkı maddeleri ve yardımcı maddeler ile bunların kullanım amaç ve miktarları