
| Ders Kodu | : ST416 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıdalardaki toksik bileşiklerin yapıları, oluşumları, kaynakları; sağlık üzerine olumsuz etkileri hakkında bilgi sahibi olma.
Toksik gıda bileşenlerinin tanımı, toksisiteyi etkileyen faktörler; gıdaların toksikolojik değerlendirilmelerinde kullanılan kriterler, yöntemler ve testler; gıda kaynaklı mikrobiyal ve paraziter hastalık ve zehirlenmeler; gıdalarda doğal olarak bulunan toksik bileşikler; pestisitler, insektisidler, hebisidler vb.; ağır metaller ve diğer çevresel kontaminantlar; gıdaların ışınlanması ve radyoaktif izotoplar; gıdaların işlenmesi sırasında oluşan toksik bileşikler; gıdalarda ve içme sularında kimyasal ve biyolojik kontaminasyonlar, kontrol yöntemleri; yeni geliştirilen gıda maddeleri ve gıdalarda genetik modifikasyon uygulamalarının toksikolojik açıdan değerlendirilmeleri.; toksikolojik değerlendirmelerde ulusal ve uluslararası düzenlemeler