
| Ders Kodu | : SUM203 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Su kalitesi ve kontrolü hakkında ayrıntılı bilgi vermek
Su kalitesi ve kontrolünün genel olarak ele alınması ; su ürünleri yetiştiriciliğinde konusu uygun su kalite kriterlerinin ne olduğu ve nasıl sağlanması gerektiği
| Doç. Dr. Semra KÜÇÜK |
| 1. | Suyun fiziksel, kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olma |
| 2. | Suyun kalitesi kontrol yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma |
| 3. | Sularda kirlenme hakkında bilgi sahibi olma |
| 4. | Sucul çevrede Nutrient konsantrasyonlarındaki değişimleri yorumlayabilme becerisi edinme |
| 5. | 5. Triangular diyagramları ve anyon ,katyon konsantrasyonlarını kullanarak su kaynaklarını ayırt edebilme |
| 1. | Su Kalitesi, Özdemir Egemen, Uğur Sunlu, E.Ü.Su Ürünleri Yayını, İzmir, 1999. |
| 2. | Çevre Kirliliği, Koray Haktanır, Sevinç Arcak, A.Ü.Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 1998 |
| 3. | Çevre ve Su Kirliliği, E.Ü.Su Ürünleri Yayını, İzmir, 1999 |
| 4. | Su Kirlenmesi ve Kontrolü, Doğan Atay, Serap Polatsü, A.Ü.Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 2000. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 7 | 1 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 72 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |