Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Su Kalitesi ve Kontrolü
Ders Kodu: SUM203
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Su kalitesi ve kontrolü hakkında ayrıntılı bilgi vermek

Özet İçerik

Su kalitesi ve kontrolünün genel olarak ele alınması ; su ürünleri yetiştiriciliğinde konusu uygun su kalite kriterlerinin ne olduğu ve nasıl sağlanması gerektiği

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Semra KÜÇÜK
Öğrenme Çıktıları
1.Suyun fiziksel, kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olma
2.Suyun kalitesi kontrol yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma
3.Sularda kirlenme hakkında bilgi sahibi olma
4.Sucul çevrede Nutrient konsantrasyonlarındaki değişimleri yorumlayabilme becerisi edinme
5.5. Triangular diyagramları ve anyon ,katyon konsantrasyonlarını kullanarak su kaynaklarını ayırt edebilme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Su Kalitesi, Özdemir Egemen, Uğur Sunlu, E.Ü.Su Ürünleri Yayını, İzmir, 1999.
2.Çevre Kirliliği, Koray Haktanır, Sevinç Arcak, A.Ü.Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 1998
3.Çevre ve Su Kirliliği, E.Ü.Su Ürünleri Yayını, İzmir, 1999
4.Su Kirlenmesi ve Kontrolü, Doğan Atay, Serap Polatsü, A.Ü.Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 2000.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Giriş
1. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
2. Hafta - Teorik
Su nedir
2. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
3. Hafta - Teorik
Suyun fiziksel özellikleri
3. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
4. Hafta - Teorik
Suyun fiziksel özellikleri
4. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
5. Hafta - Teorik
Suyun kimyasal özellikleri
5. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
6. Hafta - Teorik
Suyun kimyasal özellikleri
6. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
7. Hafta - Teorik
Suyun kimyasal özellikleri
7. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
8. Hafta - Teorik
Suyun kimyasal özellikleri
9. Hafta - Teorik
Suyun kimyasal özellikleri
9. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
10. Hafta - Teorik
Besleyici elementler, azot, fosfor devirleri
10. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
11. Hafta - Teorik
Nitrifikasyon, denitrifikasyon, amonyak zehirlenmesi, nitrit zehirlenmesi, Tatlısu ve deniz balıkları için su kalitesi kriterleri
11. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
12. Hafta - Teorik
Sularda kirlenme, deterjan kirliliği, ağırmetal kirliliği
12. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
13. Hafta - Teorik
Termal kirlilik
13. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
14. Hafta - Teorik
petrol kirliliği
14. Hafta - Ön Hazırlık
Konu ile ilgili ders notlarının okunması
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders142256
Ara Sınav1718
Dönem Sonu Sınavı1718
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)72
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
PÇ-13
PÇ-14
PÇ-15
OÇ-1
3
3
3
1
3
1
3
1
1
3
1
2
3
OÇ-2
3
1
1
1
3
1
1
2
3
1
1
1
OÇ-3
3
1
1
1
3
2
3
2
1
1
2
1
1
OÇ-4
2
2
2
3
2
3
3
3
4
2
2
3
4
OÇ-5
2
1
1
3
2
2
3
3
3
1
2
1
1
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026