
| Ders Kodu | : BD209 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Toplu beslenme ve önemi, toplu beslenme sistemlerinde sistem tipleri, yeni üretim sistemleri, yönetim ve organizasyon, mutfak, yemekhane planlama ve kullanılan araç-gereçler, standart yemek tarifleri, menü planlama ve yönetimi satın alma ve depolama teknikleri ve bu işletmelerde organizasyon, hijyen ve fiyat kontrolü, konularda bilgi ve beceri kazanmak amaçlanmaktadır.
Toplu beslenme sistemlerinin önemini, TBS’nin yönetimini, TBS fiziki koşullarını ve mutfak donanımını, menü planlamayı, besinlerin satın alma ilkelerini ve depolama yöntemlerini içerir.