
| Ders Kodu | : BD202 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Besinlerin temel besin öğelerinden olan; vitamin ve minerallerin görevlerinin, besinlerdeki dağılımının, vücuttaki işlevlerinin, çeşitli yaş gruplarındaki gereksinmelerinin, işleme-pişirme esnasında yapılarında meydana gelen değişikliklerin kavranmasını aynı zamanda su ve elektrolitlerin işlev ve öneminin anlaşılmasını amaçlar.
Vitamin ve minerallerin sağlıklı beslenmedeki önemi, yapısı, özellikleri, sınıflandırması, fonksiyonları, kaynakları, günlük alım önerileri, yetersizliği, aşırı alım ve toksisiteleri. Besinlerin vitamin ve mineral içerikleri, hazırlama ve pişirme yöntemleri sırasında oluşan kayıplar, bazı temel ve geleneksel yemek tarifelerinin beslenme ilkeleri uygun şekilde laboratuvarda ortamında uygulanması