
| Ders Kodu | : BD206 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Meyve ve sebze, hububat ve yağ teknolojileri konularında temel bilgileri ve üretim teknolojilerini öğretmek, kalite kontrol kriterleri ve araçları hakkında bilinç geliştirmek, hammadde kaynakları, hammadde ve proses parametrelerinin ürün kalitesine etkisi konusunda bilgi vermek. Üretim ve kalite karakteristikleri ile ilgili problemleri tanımlama ve çözmeyi öğretmek. Çeşitli kaynaklardan bilgi araştırma ve fikirlerini açık bir şekilde ifade etme becerisi geliştirmek.
Meyve ve sebzelerin kimyasal yapısı, meyve ve sebzelerde görülen kimyasal ve enzimatik bozulmalar ile bunların engellenmesi, hububat tanelerinin yapısı, bileşimi ve özellikleri, ekmeklik buğdayın temel öğütme prensipleri, hububat nişastaları, gluten proteinleri, ekmek, bisküvi ve makarna üretim teknolojisinin temelleri, hububat ürünlerinin kalite karakteristikleri, yağlı hammaddeler, bileşimleri, özellikleri, yağlı hammadelerin yağ eldesine hazırlanması,