Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mikrobiyolojisi I
Ders Kodu: BD301
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 2
AKTS: 4
Amaç

Her türlü gıdanın bozulmasında en başta mikobiyolojik bozulmalar gelmektedir. Dersin amacı mikroorganizmaların neden olduğu bozulma şekillerinin ve gıda maddesinin çeşidine göre risk oluşturan mikroorganizmaların tanınmasıdır.

Özet İçerik

Gıdalarda Bulunan Mikroorganizmalar ve Bulaşma Kaynakları. Mikroorganizmaların Gıdalarda Neden Oldukları Kimyasal Değişimler. Gıda Maddelerine Göre Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmaların Dağılımı ve Neden Oldukları Değişimler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri