
| Ders Kodu | : BD301 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Her türlü gıdanın bozulmasında en başta mikobiyolojik bozulmalar gelmektedir. Dersin amacı mikroorganizmaların neden olduğu bozulma şekillerinin ve gıda maddesinin çeşidine göre risk oluşturan mikroorganizmaların tanınmasıdır.
Gıdalarda Bulunan Mikroorganizmalar ve Bulaşma Kaynakları. Mikroorganizmaların Gıdalarda Neden Oldukları Kimyasal Değişimler. Gıda Maddelerine Göre Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmaların Dağılımı ve Neden Oldukları Değişimler