
| Ders Kodu | : BD302 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Gıda maddelerine bulaşan başlıca mikroorganima kaynakları, çeşitli gıda maddelerinde oluşan mikrobiyolojik bozulmalar, mikroorganizmaların neden olduğu hastalıklar ve zehirlenmeler ile mikrobiyal toksinler ve gıdalarda mikroorganizma gelişimini kontrol eden koruyucu sistemler hakkında lisans öğrencilerini bilgi sahibi yapmaktır.
Gıdalarda kontaminasyon kaynakları, tahıl ve tahıl ürünlerinde, süt ve ürünlerinde şeker ve şekerli ürünlerde, sebze ve meyvelerde, et ve et ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar, konserve gıdaların, sütün mikrobiyolojik ve diğer bozulma sebepleri, starter kültürler, çeşitleri ve starter bakteriyofajları, bakteriyal gıda zehirlenmeleri, salmonella ve diğer bakteriyal zehirlenmeler, mikotoksinler ve mikotoksikozisler, gıda zehirlenmelerinden korunma yolları. Laboratuvar: Et, konserve ve tahıl ürünlerinin mikrobiyolojik muayeneleri, ürüne özel mikroorganizma izolasyon ve identifikasyon işlemleri.