Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Pasta Yapımı ve Süsleme
Ders Kodu: BD504
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu derste öğrenciler tatlı yapımın temel özelliklerini, çeşitli hamurları ve kremaları öğrenecekler, dünyadan ve ülkemizden farklı malzemeleri ve teknikleri uygulayacaklardır.

Özet İçerik

Tatlı yapımının temel teknikleri, pastacılık yüzdelerinin hesaplanması, pastacılıkta kullanılan ölçüm sistemleri ve kullanılan temel malzemeleri ve çeşitlerini tanımak, temel kurabiye, tart, kiş, pate şu hamurları ve kremalar ile sosların yapımı ve kullanım alanlarını öğrenmek. Temel sıcak ve soğuk tatlılar ve tabaklama ve sunum tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmek.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri