
| Ders Kodu | : BD504 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu derste öğrenciler tatlı yapımın temel özelliklerini, çeşitli hamurları ve kremaları öğrenecekler, dünyadan ve ülkemizden farklı malzemeleri ve teknikleri uygulayacaklardır.
Tatlı yapımının temel teknikleri, pastacılık yüzdelerinin hesaplanması, pastacılıkta kullanılan ölçüm sistemleri ve kullanılan temel malzemeleri ve çeşitlerini tanımak, temel kurabiye, tart, kiş, pate şu hamurları ve kremalar ile sosların yapımı ve kullanım alanlarını öğrenmek. Temel sıcak ve soğuk tatlılar ve tabaklama ve sunum tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmek.