Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda ve Personel Hijyeni
Ders Kodu: BD605
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Öğrencilere, konaklama işletmelerinde çalışmaları esnasında kişisel bakım, işe hazırlık yapmak, hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulama yeterlikleri kazandırmak.

Özet İçerik

Hijyenin tanımı ve önemi: Bakteriler, mayalar, küfler, virüsler ile ilgili bilgiler. Patojen bakterilerin gıdalara geçişi, gıda zehirlenmeleri ve bakterilerin gelişmesinin kontrol altına alınması ile ilgili bilgiler. Besin, bina., hava, su personel hijyeniyle ilgili ilkeler.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri