
| Ders Kodu | : BD607 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Fonksiyonel gıda kavramına hakim olmak Değişik ülkelerde fonksiyonel gıda kavramları arasındaki farkları kavramak Fonksiyonel gıda bileşenlerinin stabiliteleri hakkında bilgi edinmek Gıda işleme ve depolamanın yeni fonksiyonel gıda bileşenlerinin oluşumna etkileri hakkında fikir sahibi olmak
Fonksiyonel gıda kavramına giriş, Fonksiyonel gıdaların yasal altyapısı, Fonksiyonel bileşenlerin gıda işleme ve depolama sırasındaki değişimleri Fonksiyonel gıdalar için belirlenen kriterlerin kavranması, Fonksiyonel gıda ve sağlık ilişkisi, Birey-bazlı beslenme yaklaşımı, Bazı fonksiyonel bileşenlerin kimyasal ve biyokimyasal özellikleri