Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık
Ders Kodu: BD607
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Fonksiyonel gıda kavramına hakim olmak Değişik ülkelerde fonksiyonel gıda kavramları arasındaki farkları kavramak Fonksiyonel gıda bileşenlerinin stabiliteleri hakkında bilgi edinmek Gıda işleme ve depolamanın yeni fonksiyonel gıda bileşenlerinin oluşumna etkileri hakkında fikir sahibi olmak

Özet İçerik

Fonksiyonel gıda kavramına giriş, Fonksiyonel gıdaların yasal altyapısı, Fonksiyonel bileşenlerin gıda işleme ve depolama sırasındaki değişimleri Fonksiyonel gıdalar için belirlenen kriterlerin kavranması, Fonksiyonel gıda ve sağlık ilişkisi, Birey-bazlı beslenme yaklaşımı, Bazı fonksiyonel bileşenlerin kimyasal ve biyokimyasal özellikleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri