Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Biyoteknolojisi
Ders Kodu: BD705
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda endüstrisinde biyoteknolojik uygulamalar konusunda bilgi verilmesi

Özet İçerik

Biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanları. Biyoteknolojide önemli mikroorganizmalar ve yetişme şartları. Fermentörler. Sirke, turşu, salamura zeytin, boza, şalgam, ekmek mayası, malt ve bira, şarap, alkol ve alkollü içkiler, tek hücre proteini üretim teknolojisi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri