Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mevzuatı
Ders Kodu: BD803
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıdalarla ilgili kalite kontrol ve mevzuat konularına hakim olunarak gıda denetimleri için öğrencilerin hazır hale gelmeleri

Özet İçerik

Gıda mevzuatı, kapsamı ve gıda mevzuatında esaslar, gıda kanunu, gıda üretim ve satış yerlerine ilişkin mevzuat, atıklarla ilgili hükümler, Türk Gıda Kodeksi, gıdaların işlenmesi, taşınması ve depolanmasına ilişkin yönetmelikler, farklı gıdalara ait tebliğler.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri