
| Ders Kodu | : REH231 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Hijyen konusunda genel bilgiler vererek, besin ve personel hijyeni konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
Dersin amacına uygun olarak, besinlerin, satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve servis sürecinde hijyen uygulamaların kavranması ve kişisel hijyen konusunda bilgiler vermektir.
| Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ARSLAN ÖZKAN |
| 1. | Hijyen ve sanitasyon kavramlarını öğrenir |
| 2. | Besin hijyeni, depolanması, hazırlanması, pişirilmesi ve servisinde hijyen kurallarını öğrenir. |
| 3. | Personel hijyeni hakkında bilgi sahibi olur. |
| 4. | Mutfak, servis alanlarının hijyeni ve kullanılan ekipmanların temizliği ve hijyeni konusunda bilgi sahibi olur. |
| 5. | HACCP ve gıda güvenliği yönetimi konusunda bilgi sahibi olur. |
| 1. | Bulduk, S.(2007),Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 |