
| Ders Kodu | : VBH530 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Probiyotik gıda çeşitleri, fermentasyonun oluşum mekanizması hakkında yeterli bilgi edinip, fermente süt ürünlerinin üretim teknolojilerini öğrenmek
Probiyotiklerin tanımı ve probiyotiklerin genel karakteristiği ve bu amaçla kullanılan bakteri ve mayalar, Dünyada ve ülkemizde üretilen fermente süt ürünlerinin üretim teknolojileri
| Dr. Öğr. Üyesi Cemil ŞAHİNER |
| 1. | Fermantasyonun oluşum mekanizması hakkında yeterli bilgi sahibi olmak |
| 2. | Probiyotik nedir ve genel karakteristik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 3. | Ülkemizde üretilen veya az üretilen probiyotik gıdaları ve teknolojileri öğrenmek |
| 4. | Farklı fermente ürünler hakkında bilgi sahibi olmak |
| 5. | Fermentasyonda rol alan mikroorganizmaları tanımak ve bilgi sahibi olmak |
| 6. | Prebiyotiklerin teşhisinde kullanılan metotları öğrenmek |
| 1. | Lee, B. 1996. Fundamentals of Food Biotechnology. VCH Publishers Inc., NY. |
| 2. | Madigan, M.t., Martinko, J.M., Parker, J. 1997. Brock Biology of Microorganisms. Prentice- Hall, International, London |
| 3. | Salminen, S., Wright, A. von. 1998. Lactic Acid Bacteria: Microbiology and Functional Aspects. Marcel Dekker Inc. NY |
| 4. | Wood, B.J.B. 1998. Microbiology of Fermented Foods. Vol. I, II. Blackie Academic and Professional. London. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Seminer | 2 | 0 | 4 | 8 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | |||||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | |||||||||||