Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 17
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer
VBH701
Zorunlu 0 2 2
Gıda Kimyası
VBH501
Zorunlu 2 2 6
Gıda Mikrobiyolojisi
VBH503
Zorunlu 2 2 6
Veteriner Halk Sağlığı
VBH505
Zorunlu 2 0 5
Gıda Hijyeni ve Gıda Muhafazası
VBH506
Zorunlu 3 0 7
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Probiyotik Fermente Süt Ürünleri Teknolojileri
VBH530
Bölüm Seçmeli 2 2 4
Çevre Kirliliği ve Halk Sağlığı
VBH532
Bölüm Seçmeli 2 0 3
Su Hijyeni ve Muayene Metotları
VBH543
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıdalarda Kullanılan Katkı Maddeleri
VBH549
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Sektöründe Kullanılan Starter Kültürler
VBH552
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi
VBH554
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Su Ürünleri Endüstrisinde HACCP
VBH557
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH561
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH562
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Et Sektöründe Dekontaminasyon
VBH533
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Zoonotik Hastalıklar
VBH534
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yumurta ve Bal Muayenesi
VBH538
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
VBH544
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri
VBH545
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Sektöründe HACCP ve Gıda Güvenliğine Genel Bakış
VBH541
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH546
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojileri
VBH564
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıdalarda Mikotoksinler
VBH537
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Avrupa Birliği ve Gıda Uygulamaları
VBH539
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Gıdalarda Ambalajlama Teknikleri
VBH548
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Domuz Eti Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH555
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Gıda Mevzuatı
VBH536
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvan Refahı ve Et Kalitesi
VBH540
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gelişmiş Laboratuvar Uygulamaları
VBH531
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvar Esasları
VBH563
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Et Bilimi
VBH522
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Hayvansal Gıdalarda Sensory Analizleri
VBH556
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Beslenme İlkeleri
VBH560
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Toksikolojisi
VBH529
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Kontaminantları
VBH527
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH528
Bölüm Seçmeli 1 2 5
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH542
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Et Ürünleri Teknolojileri
VBH565
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi
VBH553
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünü Teknolojileri
VBH568
Bölüm Seçmeli 2 2 4
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 01 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Grubu 01 Bölüm Seçmeli 17
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer
VBH701
Zorunlu 0 2 2
Gıda Kimyası
VBH501
Zorunlu 2 2 6
Gıda Mikrobiyolojisi
VBH503
Zorunlu 2 2 6
Veteriner Halk Sağlığı
VBH505
Zorunlu 2 0 5
Gıda Hijyeni ve Gıda Muhafazası
VBH506
Zorunlu 3 0 7
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Probiyotik Fermente Süt Ürünleri Teknolojileri
VBH530
Bölüm Seçmeli 2 2 4
Çevre Kirliliği ve Halk Sağlığı
VBH532
Bölüm Seçmeli 2 0 3
Su Hijyeni ve Muayene Metotları
VBH543
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıdalarda Kullanılan Katkı Maddeleri
VBH549
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Sektöründe Kullanılan Starter Kültürler
VBH552
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Su Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi
VBH554
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Su Ürünleri Endüstrisinde HACCP
VBH557
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Bilimsel Araştırma Teknikleri
VBH561
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Araştırma ve Yayın Etiği
VBH562
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Et Sektöründe Dekontaminasyon
VBH533
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Zoonotik Hastalıklar
VBH534
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yumurta ve Bal Muayenesi
VBH538
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
VBH544
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri
VBH545
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gıda Sektöründe HACCP ve Gıda Güvenliğine Genel Bakış
VBH541
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Et Hijyeni ve Muayenesi
VBH546
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojileri
VBH564
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıdalarda Mikotoksinler
VBH537
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Avrupa Birliği ve Gıda Uygulamaları
VBH539
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Gıdalarda Ambalajlama Teknikleri
VBH548
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Domuz Eti Kalitesi ve Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
VBH555
Bölüm Seçmeli 1 0 2
Gıda Mevzuatı
VBH536
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Hayvan Refahı ve Et Kalitesi
VBH540
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Gelişmiş Laboratuvar Uygulamaları
VBH531
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvar Esasları
VBH563
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Et Bilimi
VBH522
Bölüm Seçmeli 2 2 5
Hayvansal Gıdalarda Sensory Analizleri
VBH556
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Beslenme İlkeleri
VBH560
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Toksikolojisi
VBH529
Bölüm Seçmeli 1 0 3
Gıda Kontaminantları
VBH527
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Süt Bilimi ve Teknolojisi
VBH528
Bölüm Seçmeli 1 2 5
Gıda Sektöründe Biyoteknoloji
VBH542
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Et Ürünleri Teknolojileri
VBH565
Bölüm Seçmeli 1 2 4
Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi
VBH553
Bölüm Seçmeli 1 2 3
Süt Ürünü Teknolojileri
VBH568
Bölüm Seçmeli 2 2 4
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 03 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ701
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM701
Zorunlu 8 0 8
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 04 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ702
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM702
Zorunlu 8 0 8
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu