
| Ders Kodu | : VBH543 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Suyun önemini, gereksinimini, insan sağlığı açısından önemini ve sularla ilgili laboratuar analizlerini yapabilmeyi amaçlar.
Dünya su varlığı, suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri. Sularda uygulanan muayene metodları. Sularda renk, bulanıklık, pH, koku vb. ölçümler. Sularda mikrobiyolojik, kimyasal ölçümler
| Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ |
| 1. | Suların önemini öğrenmek |
| 2. | Suların özelliklerini öğrenmek |
| 3. | Suların insan sağlığı için önemini öğrenmek |
| 4. | Sudan bulaşan mikroorganizmaları öğrenmek |
| 5. | Su ile ilgili mevzuatı öğrenmek |
| 6. | Suyun laboratuar analizlerini öğrenmek |
| 1. | Erol, İ., 2007. Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi. ISBN 978-975-00131-0-9, Pozitif Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara |
| 2. | Uğur, M., Nazlı, B., Bostan, K. 1999. Gıda Hijyeni. Teknik Yayınları, İstanbul. |
| 3. | Demirer, A. 1995. Su Hijyeni. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir. |
| 4. | Hazard characterization for pathogens in food and water :guidelines. – Geneva : WorldHealthOrganization, 2003. |
| 5. | Benjamin, Mark M. 2002. Waterchemistry 1st ed. – Boston, MAU |
| 6. | Lenore S., Clesceri, WEF, Chair Arnold E. Greenberg, APHA Andrew D. Eaton, AWWA 1998. Standard methods for the examination of water and wastewater. Edited by. American Public Health Association, 20 th Edition, |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 4 | 0 | 5 | 20 |
| Okuma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 21 | 1 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 128 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 1 | 3 | 2 | 2 | 5 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 1 | 3 | 2 | 2 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 1 | 3 | 2 | 2 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 1 | 3 | 2 | 2 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | ||||||||
OÇ-6 | 5 | 1 | 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | ||||||