
| Ders Kodu | : VBH554 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Su ürünleri muayenesini yapabilmek, taze veya bozulmuş ürünler ve ürünlerden kaynaklanan zehirlenme hakkında bilgi vermek.
Balık muayene metotları, su ürünleri işleme teknolojileri, bunlardan kaynaklanan gıda infeksiyon ve intoksikasyonları
| Dr. Öğr. Üyesi Cemil ŞAHİNER |
| 1. | Su ürünlerinin kalitesini belirleyebilmek |
| 2. | Su ürünlerinde muhafazanın yeri ve önemini belirtmek, su ürünlerindeki değişimler |
| 3. | Su ürünlerinden kaynaklanan riskleri belirtmek, korunma önlemlerinin belirlenmesi |
| 4. | Su ürünlerinin laboratuar analizlerinin yapabilmek |
| 5. | Su ürünlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesini belirlemek |
| 6. | Su ürünleri işletmelerinde ve personelde hijyen |
| 1. | Erol I., Gıda Hijyeni ve mikrobiyolojisi, 2007. |
| 2. | Türker., Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü, 1997. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 24 | 1 | 25 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 125 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 2 | 5 | 2 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 3 | 2 | ||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||
OÇ-5 | 3 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-6 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | ||||||||